Regio toernooi

De beste vier van de vorige twee ronden te weten Huib Broekhuizen, Lars Duynhouwer, Antoine Hoevenaren en Martin Nagtegaal streden de derde avond om de felbegeerde beker.
In de partij Martin en Lars speelde wit e4 met als antwoord c5 van zwart, daarna wit b4, deze gambiet-zet werd niet geslagen en uiteindelijk wint wit.
Antoine en Martin speelden een Scandinavische partij, wit liet de dame insluiten en verloor een paard, zag vervolgens het hopeloze van z'n stelling in en gaf op.
In de partij tussen Huib en Lars won zwart bij afruil een pion en vernielde tevens de stelling van wit zodanig dat wit paniekerig verder schaakte, zijn dame in liet staan en zwart de hand reikte.
Huib en Martin speelden, zoals zo vaak, een heel gesloten partij: het Londensysteem, dat vooral voor zwart lastig is om te bespelen, de partij eindigde in remise.
De beker ging naar Martin met Huib op de 2e plaats en de niet-clubleden Lars en Antoine gelijk eindigend op plaats 3!
De winnaar van de 'rest', in dit geval 14 spelers, werd de schaker die fier de ranglijst van de interne competitie aanvoert nl. Rob Kruis.
De algehele leiding van deze regionale wedstrijden was weer in de vertrouwde en bekwame handen van Theo van Zuidam.