Snelschaak toernooi

Op maandag 16 december streden 17 schaakgladiatoren tijdens het snelschaaktoernooi van schaakvereniging de Watertoren.
Het toernooi vond plaats tussen Sinterklaas en Kerstmis, desondanks werden er veel cadeautjes uitgedeeld. De meeste ongewild tijdens de partijen maar op het einde van de avond was er onder andere voor de top 3 een lekkere taart.
Waar de eerste ronde vrij rustig verliep, was ronde 2 spectaculair. Martin Nagtegaal won de topper van Sven Jansen overtuigend, Han Schouten boekte een verrassende comebackoverwinning tegen Rob Kruis en Ad Huijsman versloeg Marien de Jonge. Ad zette deze sterke vorm de hele avond door en werd uiteindelijk knap vierde.
In de vierde ronde stond de kraker tussen de ongeslagen koplopers op het programma; Antoine Hoevenaren wist van Martin te winnen. Antoine werd in de vijfde ronde serieus getest door Rob, Rob had zelfs remise aan kunnen nemen maar verloor uiteindelijk toch.
In de zesde ronde leek Antoine overtuigend van Sven te winnen maar Sven kwam miraculeus terug in de partij. Sven had echter nog maar luttele seconden op de klok en speelde alles of niks waardoor Antoine zijn koning kon slaan. Ja, dat mag bij snelschaken!
In de laatste ronde werd Antoine kampioen met de maximale score, wist Martin zijn tweede plek veilig te stellen en werd Marien derde. Marien verloor de eerste 2 partijen maar won daarna 5 keer op rij, een indrukwekkende prestatie!